Maina Soko Hospital
Maina Soko Hospital
זמביה, לוסקה
בתי חולים
הושלם
מידע על הפרויקט
המרכז הרפואי מיינה סוקו - Maina Soko - הוקם עבור משרד הביטחון בזמביה לשימוש הצבא, בשטח מחנה צבאי שעליו עמד מבנה בית חולים ישן. המרכז הרפואי מתפרש על פני 22,500 מ"ר במספר מבנים.
במבנה הראשי המורכב מ-4 קומות נמצאים מחלקות רפואת חירום אשפוז, אגף דימות (CT, MRI, RAY-X, Ultrasound) מעבדות, בנק דם, מרפאות יום, אגף VIP לאשפוז וטיפול בנציגי ממשל ומערך חדרי ניתוח וטיפול נמרץ.
מכונים ומרכזים נוספים - בהם מכון דיאליזה, מרכז שיקום אורתופדי כולל בריכת שחייה טיפולית, חדר מתים ובית מרקחת מרכזי - ממוקמים במבנים בודדים נפרדים.
במבנה אחר נמצאים מרכזי תמך כמו מטבח מרכזי, מכבסה, בית מרקחת מרכזי, תחזוקה, מגורי צוות (22 דירות מגורים), מרכז ייצור גזים רפואיים, מרכז לסטריליזציה, מרכז אנרגיה, מרכז לטיפול בפסולת ביולוגית, סדנאות לרכבים ותחזוקה כוללת, ואגפים לצרכי מנהלת מחנה צבאי וכנסייה.
כל המבנים נבנו בסטנדרט מערבי גבוה, כולל מערכות בקרת מבנה וציוד מצלמות במעגל סגור. רמת המערכות האלקטרומכניות היא באיכות גבוהה, בדומה לבתי חולים בישראל.
כל המבנים אוישו בציוד הנדרש לעבודה רפואית מלאה, כולל מדים, בגדים למאושפזים, מגבות וכל האספקה ההכרחית לתפעול מלא (פרט לתרופות וחומרי חבישה). כמו כן הוקם מערך הדרכה לצוותים לשימוש בכל הציוד שסופק.
תהליך הבנייה ואתגרים
הקמת הפרויקט לוותה בקשיים רבים בהעדר בעלי מקצוע ברמה הנדרשת בשוק המקומי, בעיקר בעבודות הגמר. למעשה, צוות אשטרום לימד קבוצות של מקומיים כיצד לעשות את העבודה בצורה נכונה ומדויקת. אחד האתגרים המרכזיים היה להתמודד עם מספר גדול של פועלים לא מקצועיים, תוך עמידה בלוחות הזמנים ובאיכויות הנדרשות.
הקמת הפרויקט בוצעה בשיא מגפת הקורונה העולמית עם קשיים באספקת ציוד אלקטרומכני שהגיע מרחבי העולם וציוד רפואי שנשלח מאירופה ה"סגורה" עקב המגיפה. אתגר אחר היה התמודדות עם לוגיסטיקה בשילוח וביצוע חיטוי לציוד שהגיע במשלוחים כנגד נגיף הקורונה.
התקנת הציוד הרפואי התעכבה עקב אי הגעת צוותי החברות שסיפקו את הציוד הרפואי, בעיקר מצד חברת פיליפס, שהייתה הספקית העיקרית של הציוד. הרצת הציוד הרפואי וההדרכה של הצוותים המקומיים נעשה ברוב המקרים ב-ZOOM. למרות הקשיים
והמכשולים, הפרויקט הושלם חודשיים לפני התאריך החוזי, לשביעות הרצון המלאה של הלקוח.
כדי להבטיח שצוות בית החולים יתחזק אותו ברמה הנדרשת, הושאר "צוות מאסף" למשך שנה שליווה את הצוות המקורי של בית החולים ודאג למחזורי תחזוקה ותיקון תקלות מול הספקים והקבלנים השונים.
המרכז הרפואי תוכנן ובוצע, תוך הקפדה על פרטים ומחשבה מעמיקה על התחזוקה השוטפת של המבנים, המערכות והציוד התפעולי והרפואי. לכל אורך הפרויקט, הקפידה מנהלת הפרויקט על תכנון וביצוע מקצועיים וטיפול בכל הליקויים מתחילת העבודות ועד להשלמת הבנייה.
צוות תכנון
EDC ישראל